Zadzwoń do nas +32 (0) 15 27 59 19

Przemysł Spożywczy

Filtrowanie czekolady

Filtr samoczyszczący Russell Eco poprawia jakość czekolady pierwotnej i odzyskanej w procesie produkcyjnym.

Przesiewanie mąki pszennej

Przesiewacz 1500mm Russell Compact Sieve z systemem Spiroscreen pozwala na znaczne zwiększenie wydatku przepływu produktu.

Przesiewanie mleka w proszku

Thumbnail sieving milk powder

Przesiewanie kontrolne mleka w proszku z przesiewacze wibracyjne dla przemysłu produkcji żywności dla dzieci i niemowląt. Przesiewaczach wibracyjnych.

Filtracja płynnego kawy

Screening coffee grinds

W dwuetapowym procesie liofilizacji kawy mielonej zastosowano Finex Separator™ o średnicy 48" i separator do usuwania cząstek stałych z cieczy Russell Liquid Solid Separator™.

Przesiewanie kukurydzy

Przesiewanie-kukurydzy

900mm przesiewacz wibracyjny Russell Compact Sieve® demonstruje zatykanie sita występujące bez stosowania systemu Vibrasonics®

Przetwarzanie ziarno do destylacji

Thumb Distillers

Odwadnianie i przetwarzanie odpadowej frakcji stałej w produkcji spirytusu i napojów alkoholowych w celu obniżenia nakładu pracy oraz kosztów utylizacji.

Przesiewanie proszku pistacja

Przesiewanie Proszkuv Pistacjowy

Ultradźwiękowy system oczyszczania sit Vibrasonic® Deblinding System firmy Russell Finex eliminuje zatykanie sit podczas przesiewania trudnych pod względem technologicznym proszków drobnoziarnistych, do których zaliczają się m.in. sproszkowane orzechy pistacjowe czy nasiona rzepaku.

Przesiewanie kawałków pianki

zdjęcie marshmallow

Wykorzystanie uniwersalnego przesiewacza do odzysku cukru z kawałków pianki cukrowej marshmallow.

Klasyfikowanie ziaren kawy

klasyfikowanie-ziaren-kawy-2

Zastosowanie sita wibracyjnego do oddzielenia uszkodzonych ziaren kawy od ziaren całych

Oddzielanie skrobi ziemniaczanej

Oddzielanie skrobi ziemniaczanej od wody za pomocą separatora cieczy i substancji stałej.

Oddzielanie skrobi ziemniaczanej od wody za pomocą separatora cieczy i substancji stałej.

Skontaktuj się z nami