Zadzwoń do nas +32 (0) 15 27 59 19

Pyłoszczelne przesiewanie cukru w zakładzie Ferrara Pan Candy

Piątek, 1st Wrzesień, 2017

Ferrara Pan Candy spełnia normy jakości dzięki Russell Blow Thru Sieve

Ferrara Pan Candy produkuje około 750.000 funtów słodyczy na dobę. Aby utrzymać tę wydajność, w każdym tygodniu do zakładu dostarczany jest transportem kolejowym ponad 1 mln funtów cukru. Chociaż jest on uszlachetniany w procesie produkcji, Ferrara musi zapewnić, by nie zawierał on melasy, zanieczyszczeń mineralnych ani innych ciał obcych, które mogły dostać się do cukru w trakcie napełniania wagonów bądź transportu. W celu poprawy jakości cukru uszlachetnianego, Ferrara podjęła więc decyzję o inwestycji w system kontroli, który usuwałby wszelkie zanieczyszczenia z cukru po jego przejściu przez silos i przed jego zastosowaniem na linii produkcyjnej.

pyłoszczelne przesiewanie cukru

Po konsultacji z przedstawicielem handlowym Russell Finex, wybór firmy padł na przesiewacz kontrolny Russell Blow Thru Sieve™ jako najlepiej spełniające wymogi danego zastosowania. Russell Blow Thru Sieve™ okazał się rozwiązaniem idealnym, ponieważ usuwa zanieczyszczenia z produktów sypkich podczas transportu pneumatycznego, zapewniając poprawę jakości produktu bez obniżenia wydajności. Maszyna została dostosowana tak, by w pełni sprostać wymogom opisywanego zastosowania, a także wyposażona w separator magnetyczny Easy-Clean Magnetic Separator™ eliminujący wszelkie zanieczyszczenia metaliczne.

Pobierz cały artykuł: Automatyczne przesiewanie kontrolne cukru w zakładzie Ferrara Pan Candy

Aby uzyskać więcej informacji o naszej ofercie, skontaktuj się z nami.

<< Back

Skontaktuj się z nami



Blog Search

Blog Category