Pyłoszczelne przesiewanie cukru w zakładzie Ferrara Pan Candy

Ferrara Pan Candy spełnia normy jakości dzięki Russell Blow Thru Sieve

Ferrara Pan Candy produkuje około 750.000 funtów słodyczy na dobę. Aby utrzymać tę wydajność, w każdym tygodniu do zakładu dostarczany jest transportem kolejowym ponad 1 mln funtów cukru. Chociaż jest on uszlachetniany w procesie produkcji, Ferrara musi zapewnić, by nie zawierał on melasy, zanieczyszczeń mineralnych ani innych ciał obcych, które mogły dostać się do cukru w trakcie napełniania wagonów bądź transportu. W celu poprawy jakości cukru uszlachetnianego, Ferrara podjęła więc decyzję o inwestycji w system kontroli, który usuwałby wszelkie zanieczyszczenia z cukru po jego przejściu przez silos i przed jego zastosowaniem na linii produkcyjnej.

Blow Thru Sieve przesiewa cukier po jego przejściu przez silos

Po konsultacji z przedstawicielem handlowym Russell Finex, wybór firmy padł na przesiewacz kontrolny Russell Blow Thru Sieve™ jako najlepiej spełniające wymogi danego zastosowania. Russell Blow Thru Sieve™ okazał się rozwiązaniem idealnym, ponieważ usuwa zanieczyszczenia z produktów sypkich podczas transportu pneumatycznego, zapewniając poprawę jakości produktu bez obniżenia wydajności. Maszyna została dostosowana tak, by w pełni sprostać wymogom opisywanego zastosowania, a także wyposażona w separator magnetyczny Easy-Clean Magnetic Separator™ eliminujący wszelkie zanieczyszczenia metaliczne.

Pobierz cały artykuł: Automatyczne przesiewanie kontrolne cukru w zakładzie Ferrara Pan Candy

Aby uzyskać więcej informacji o naszej ofercie, skontaktuj się z nami.