Sito wibracyjne do pasty orzechowej

Wysokowydajny Finex 22™ Sieve oddziela nadwymiarowe zanieczyszczenia, takie jak orzechy i nasiona, z delikatnych past spożywczych.

Lepkie pasty i płyny spożywcze, takie jak miód, płynna czekolada, pasty orzechowe i oleje, muszą zostać przefiltrowane przed użyciem w produkcji żywności. Produkty te mogą zawierać cząstki ponadwymiarowe, takie jak części orzechów, skorupy, zbite grudki oraz zanieczyszczenia obce. Wraz ze wzrostem standardów ochrony zdrowia, bezpieczeństwa i jakości w przemyśle spożywczym, producenci muszą kontrolować jakość dostarczanych składników jak i produktów końcowych, aby chronić swoją reputację.

 

Na tym filmie demonstracyjnym, pasta migdałowa przesiewana jest za pomocą sita Finex 22™ Sieve. Pasta migdałowa, stosowana w różnych produktach piekarniczych, cukierniczych i zdrowej żywności, jest wyjątkowo lepka. Dlatego do przetworzenia i przesiewania produktu potrzebny jest wysokowydajny  przemysłowy przesiewacz wibracyjny, oddzielający drobną, gładką pastę orzechową od zbyt dużych cząstek orzechów. Po przefiltrowaniu pasta może być stosowana w produkcji żywności.

Wszechstronne sito Finex 22™ może być używanie w celach przesiewania kontrolnego, a także precyzyjnego sortowania proszków, granulek i cieczy o wysokiej lepkości. Te przesiewacze wibracyjne są w pełni mobilne, dzięki czemu jedno urządzenie może być używane do różnych zastosowań na linii do produkcji żywności, a szybki demontaż bez użycia narzędzi skraca czas wymiany oraz czyszczenia jak i przestojów.

Russell Finex ma ponad 85 lat doświadczenia w dostarczaniu wysokiej jakości sprzętu do separacji do mokrych i suchych produktów spożywczych. Aby dowiedzieć się więcej, skontaktuj się dziś z inżynierem sprzedaży.