Filtrowanie czekolady ciekłej
Filtr samoczyszczący Russell Eco Filter® poprawia jakość czekolady pierwotnej i odzyskanej w procesie produkcyjnym.
Na filmie zaprezentowano usuwanie zanieczyszczeń ponadwymiarowych z produkowanej i odzyskiwanej czekolady za pomocą urządzenia filtr samoczyszczący Russell Eco Filter®. Jest to idealne rozwiązanie do wysokowydajnej filtracji płynów. Dzięki całkowicie zamkniętej konstrukcji zapewnione jest pełne wyeliminowanie z produktu wszelkich zanieczyszczeń o średnicy do 10 mikronów. Filtr samoczyszczący Russell Eco Filter® wyposażony jest w element filtracyjny wielokrotnego użytku, dzięki czemu użytkownik nie ponosi kosztu wymiany worków ani wkładów filtracyjnych. Oznacza to mniejszą ilość odpadów w porównaniu z filtrami konwencjonalnymi. Ponadto element filtracyjny jest czyszczony w sposób ciągły, dzięki czemu wzrasta wydajność produkcji. Urządzenie jest łatwe do czyszczenia i nie są do tego potrzebne żadne narzędzia specjalne, co skraca czas przestojów.
Russell zachęca klientów do wypróbowania oferowanych urządzeń w naszych ośrodkach testowo-badawczych z użyciem swoich produktów przed podjęciem decyzji o zakupie. Dzięki temu klienci zyskują pewność, że wybrany sprzęt będzie odpowiadać ich potrzebom.
Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o produkcie Russell Eco Filter®, zapraszamy do kontaktu.